O.C Østraadt Havn

Bygherre O.C Østraadt
Areal ca. 60.000 m2 boliger og erhverv
Årstal 2007
Status under udførelse
Adresse Sandnes, Norge
Regi Link-signatur - Team Århus

Det nye havnekvarter O.C Østraadt er i sin grundstruktur inspireret af den traditionelle bystruktur i Sandnes. Med sine 6 karébebyggelser og fire ”vandtårne” fremstår stedet både som en selvstændig bydel i dialog med fjorden og som en nyfortolkning og forlængelse af Sandnes Centrum.

De karakteristiske tagprofiler på de 6 karébebyggelser er fremkommet gennem hensynet til stedets solforhold og en kontekstuel aflæsning af de tilstødende omgivelser og den samlede bebyggelse har en højdeprofil som stiger ud mod fjorden og kulminerer i fire ”vandtårne” på 9-10 etager

Bebyggelsen strækker sig fra byens hovedgade, Standgata, ned mod vandet og havnepromanaden. To offentlige byrum; et parkrum og et pladsrum åbner bebyggelsen op på tværs og skaber en direkte, visuel og fysisk kontakt mellem havnepromenaden og Strandgata. Havnepromenaden bliver i samspil med både pladsen, parken og en nyetableret marina et aktivt og rekreativt strøg og kobler sig i sit videre forløb på Sandnes midtby.

Det er tanken at den samlede bebyggelse i O.C Østraadt skal indeholde både boliger og erhverv, i et miks som sikrer at kvarteret altid vil have en aktiv rytme og puls.