Södra, fremtidens tenniscenter

  Åben idékonkurrence 2009
Bygherre Södra Timber
Adresse Växjö, Sverige
Areal 3.900m2 tenniscenter, 7.000 m2 boliger
Status Afsluttet

Södras nye tenniscenter og campus er drivkraften for en aktiv og en daglig generator for livet i området. Forslaget bygger på ønsket om et fleksibelt og additiv byggeri, at skabe rammerne for et mangfoldigt og aktivt idrætsmiljø og opnå et varieret og markant arkitektonisk udtryk. Og udgangspunktet er en tennishal, som henvender sig til omgivelserne og bygger videre på de landskabelige kvaliteter og som gør området mere tilgængeligt for nærmiljøet.

Hovedgrebet kobler landskab, boliger og idræt til en sammenhængende urban karakter og kvalitet. Den nye tennishal åbner sig op og byder tennisfolk, besøgende og beboere indenfor i udadvendte og lyse forhold. Grundideen er at enhver tennisklub kan bygge den nye hal tilpasset deres individuelle behov og en økonomi, og at de engang i fremtiden kan udbygge med flere tennisbaner og klubfaciliteter. 

Tenniscenteret er disponeret omkring et limtræsmodul, som opfylder de tennismæssige behov for plads. Volumenmæssigt griber modulet en funktionsenhed, der introducere en 1. sal for klub livet og optimale publikumsforhold med visuel kontakt til alle baner og fysisk kontakt det ude livet via en cafe terrasse. En gennemgående gade – et campusstrøg sikre en naturlig og overskuelig ankomst til tenniscenteret og gennem området til Södras kontorbygning.

Campusstrøget er en aktiv del af hele tennis og beboelses området og det er også herimod at det nye tenniscenter henvender sig med hovedindgang, café, ude servering og publikumstribuner. Mod syd og den trafikale hovedankomsten til området løfter og åbner tenniscenteret sig op, så aktiviteterne bliver synlige. Hele campusbebyggelsen forstærker den landskabelige bevægelse og retning ud mod søen og promenade forløbet, og projektet giver mere plads og udsigt til de nære rekreative kvaliteter.