Skanderborg søerne

  Bolig udviklingsopgave 2010
Bygherre Privat projektudvikler
Adresse Skanderborg
Areal 7.900 m2
Status Under udvikling
Samarbejde Arkitektfirmaet Kamp
Ingeniør Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S

Boliger ved Skanderborg søerne

LUMO Arkitekter har i samarbejde med Arkitektfirmaet Kamp udviklet idéerne til en ny boligbebyggelse ved søerne i Skanderborg.

Bebyggelsen er disponeret til at indeholde 70-100 lejligheder og ønskes opført i lavenergiklasse 1. Lejlighederne i bebyggelsen er alle gennemlyste og varierer i størrelse fra 75-120 m2. Bebyggelsens dynamiske disponering sikrer, at alle lejligheder har udsigt til søen og gode solforhold på de vestvendte terrasser.

Projektet er med til at markere Skanderborg som en by med fokus på bæredygtigt byggeri.

Med etableringen af bebyggelsen sættes der fokus på et hidtil overset område i Skanderborg. Herlighedsværdierne omkring denne sø og den omkringliggende natur sættes i fokus og danner rammen om en attraktivt og aktivt naturpark for byens borgere.

Bebyggelsen bliver et eftertragtet sted at bo – i direkte kontakt med naturen og med kun 400 meter til Skanderborg centrum. Et af stedets helt unikke kvaliteter er, at grunden ligger i 1. række med direkte udsigt til en af Skanderborgs mange søer. Det er her muligt at skabe en bebyggelse, hvor både sol og udsigt har samme fantastiske orientering. Bebyggelsen samler dermed det bedste fra to verdener; nærhed til både byen og Skanderborgs smukke natur.

Projektet frilægger søens brinkarealer, så de gøres tilgængelige for såvel beboere som byens borgere. Der kunne i den forbindelse skabes en ”naturpromenade” i sammenhæng med den omkringliggende bebyggelse som muliggør en aktivt brug af bebyggelsens fælleshus, bådebro til kajaksejlads og mindre sejlbåde samt en nyanlagt restaurant/café.