Bøgeskov Idrætsanlæg

Bøgeskov Idrætsanlæg – Lavenergiklasse 2015

  Totalentreprisekonkurrence
Bygherre Århus Kommune, Århus Tigers
Adresse Engelundsvej, Viby J, Århus
Areal 525m2
Byggesum 7 mio.
Entreprenør Myhlenberg A/S
Ingeniør Esbensen & Sloth Møller, Århus
Status Afsluttet 2012

Bøgeskov Idrætsanlæg

Faciliteter til Bøgeskov Idrætsanlæg – Lavenergiklasse 2015

De nye idrætsfaciliteter ved Bøgeskov placerer sig i det åbne og store landskabsrum midt i et rekreativt oplevelsesområde. Grunden indskriver sig i en primær ankomst fra nord via et pulserende aktivitetsbånd og den fælles parkering, med sportsbaner på hver side og i direkte forbindelse til den fremtidige udvidelse mod syd. Det karakteristiske ved dette sted er den store grønne flade – græsbanerne, der forbinder og samtidig spænder vidt.

I én bevægelse flettes terræn og landskab fysisk sammen med omklædnings- og klubfaciliteterne til én samlet helhed. I samme landskabelige bevægelse integreres tribunerne til et identitetsskabende element med stor signalværdi, der indgår i en logisk og funktionel sammenhæng med brugere/publikum og sikrer optimalt overblik og udsyn til boldbanerne på begge sider.

Det karakteristiske møde mellem terræn og bygning giver et stærkt byggeri, der i sin arkitektur samler og inspirerer mennesker. Den kompakte bygningskrop og optimale logistik samler bygningen til ét landskab, der sikrer en imødekommende gestus under det store beskyttende udhæng og den varmglødede træbeklædning på facaderne.

Idrætsfaciliteterne ved Bøgeskov er et sted hvor alle føler sig velkommen og godt tilpas.